Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Rojak Buah..
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Rojak Buah
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Thursday, 22-Mar-2007 23:10
ROJAK BUAH....
Jom kita wat rojak buah sempoi lak ya :->

ROJAK BUAH :->

Bahannya

Betik setengah masak
Jambu batu
Sekuang
Timun
Apple hijau (ganti mangga muda)
Kacang tumbok
bijan

Kuahnya

Petis
Gula putih
Gula merah
Secubit garam
Cili api (tumbuk)
Kacang tanah
Air asam jawa


Caranya :
Potong buah ikut suka

Untuk kuah pulak
Campur kesemua bahan – agak2 ajee
Tuangkan atas buah – terus makan jgn simpan nanti berair :->
Taburkan kacang tumbok dan bijan (kalau suka)

jom makan rojak buah :P




jeff : betol tu tambah lee mcm2 pasti lagi cedap kan :P

Kuzi : sekali sekala tukar selera lak ;-)

MaDiHa: dah tahu mcm nak wat so lepas nie buat ya lepas tu update mcm resultnya ya :-D dan terima kasih sudi singgah kat fotopages akak nie... :-D

Sabrina : tu lee lagi pedas lagi cedap kan tapi budak2 tak tahan pedas lak ;-)

anis~UmmiArmin : ada jual mcm2 kat kedai tu anis , nak address cuba tengok entry akak under roti / my new mixer - tu ada nama kedai dan alamatnya ya ;-)

lynnhassa : hissssssssss tanya lee mcm kuah rojak mak tu nanti leh kita sama cuba ya... :-> mcm pun masakan mak sendiri lee paling cedap didunia nie kan ;-)

hanieliza : tu leee kalau dah mengidam tu apa yang leh ganti dapat pun dah kira ok kan... :-> , suka letak apple hijau dari mangga muda ;-) sebab apple hijau lagi murah dari mangga muda sebenarnya LOL LOL

sue : kalau sue mengidam lagi tak ada hal kan.. :-> rezeki tu... :-D lagi pun dah pandai masak mcm2 sekarang nie kan... :->

zakiah : loooooooooooooooooo za tak tahu ke? LOL LOL LOL petis tu = otak udang = prawn paste tu.. :-D yang orang letak kalau makan laksa penang tu... ;-) dlm botol tu warna hitam :->

mummy jam : dah meleleh air liur kena wat lee ya... :->

kamariah kamarudin : akak sekarang nie depan post office dah didirikan stesen putra ... :-> dah terang kat situ ada jalan raya ajee dan kereta2 berderet ajee park sebelum naik train kat situ... :-D

umi-kal Nasution : kat sana mcm2 buah ada mesti lagi sedap kalau wat rojak kan... :P

doubleukayes : cepat2 buat tau :-D

Ajzie : dah terliur tu elok lee cepat2 wat ya :->

MamaFaMi : senang ajee tibai ajee aper yang ada mama ooiiiiiiii janji dapat makan... :-> kalau tak pun wat ajee kuah kicap + gula + cili padi ;-) cicah ajee ngan apple hijau /mangga muda :P walaaaaaaaaaaaaaaa :-D

dilazuraizi : haaaaaaaaa mcm akak nak tunjuk dila tak ada depan akak pun :-D (ada masa nanti akak pm ya ;-) )

za : sorry lee za dah terlambat kasi tahu LOL dah tinggal bekas ajee :->

laily : tu lee jauh2 asyik dok terkenang makan mcm2 ya :->

chendana : letak lee buah aper pun janji jadi rojak :P

hana lynn : kalau kat pekan rabu tu bestnya mcm2 ada lee.... :-> dah lama tak kesana :->

k.shida : tak per guna ajee le apa2 buah yang ada ya :->


© Pidgin Technologies Ltd. 2016